Sondagskool Lesreeks – 2. Operasie Transformasie

transformasie - groot

AGTERGROND: Sondagskool lesse bestaan uit lesse vir Juniors en Seniors. Lesse vir die Juniors is vir Graad 4-6 geskryf en vir Seniors vir Graad 7-12. Lesse word in kleingroep-verband binne ‘n grootgroep aangebied. ‘n Fasiliteerder lei die grootgroep met leiers in die kleingroepe. Senior Sondagskool lesse bestaan uit EPIC lesse asook Sondagskool lesse.

Lesreeks: 2. Operasie Transformasie 

Die volgende drie reekse loop hand aan hand en word oor drie kwartale gedoen. Die eerste is 1. Begin die reis, 2. Operasie Transformasie 3. Om Jesus te volg.

Die eerste reeks begin by die begin by wat verlossing is, hoe en wie verlos kan word en dan bekering.

Hierdie reeks volg uit my keuse om Jesus as my Verlosser en Saligmaker aan te neem. Dit fokus op die verandering wat in my lewe moet plaasvind na bekering, en my identiteit in Christus – dat ek nie dieselfde kan bly as my lewe aan Jesus behoort nie. Dus – Operasie Transformasie.

In hierdie reeks behandel ons die volgende temas:

  1. Makeovers
  2. My Identiteit in Christus 1
  3. My Identiteit in Christus 2
  4. Beeld van God
  5. Operasie Transformasie

OPERASIE TRANSFORMASIE 1: Makeovers

Die dag wanneer ek my hart / lewe vir Jesus gee, dan begin die Heilige Gees met ‘n proses
in my lewe. Die Heilige Gees kom doen ‘n ‘makeover’ in my lewe. Hy help my anders dink, anders leef, ander besluite neem, MAAR ek moet bereid wees en Hom TOELAAT.

JEUGLES – Makeover aand

Makeovers PPT

OPERASIE TRANSFORMASIE 2: My ID in Christus 1

Wat jy van jouself dink is BAIE belangrik, want wat jy van jouself dink, of oor jouself dink gaan bepaal hoe jy leef en watter besluite jy gaan maak en neem! In hierdie les kyk ons na wat God van ons dink, want dis anders as wat ons van onsself dink. Die videoclip hieronder word tydens hierdie les gebruik.

JEUGLES – My identiteit in Christus 1

My ID in Christus 1 – Uitdeelstuk

OPERASIE TRANSFORMASIE 3: My ID in Christus 2

Die prentjie wat ek en God van my het is nie dieselfde nie. God se prentjies is die “real” prentjie en my prentjie is die “fake” prentjie. Om my identiteit van God te verstaan is dit belangrik om DIT te verstaan.

JEUGLES – My identiteit in Christus 2

ID in Christus 2 – Brain teaser

ID in Christus 2 – uitdeelstuk

Fake or real PPT

OPERASIE TRANSFORMASIE 4: Beeld van God

Wanneer God sê dat Hy ons na Sy beeld geskape het, beteken dit NIE dat ons soos Hy LYK
nie. Wanneer God sê dat Hy ons na Sy beeld geskape het, beteken dit om soos Hy te wees. Die videoclip hieronder word tydens hierdie les gebruik.

JEUGLES – Beeld van God

Beeld van God – Uitdeelstuk

Beeld van PPT

Famous-Slogans PPT

OPERASIE TRANSFORMASIE 5: Operasie Transformasie

Wanneer ek my hart vir Jesus gegee het kan my lewe nie dieselfde bly nie. My lewe moet anders begin lyk, want dis die vrug wat by die bekering pas. Die videoclip hieronder word tydens hierdie les gebruik.

JEUGLES – Operasie Transformasie

Opersasie Transformasie – Uitdeelstuk

Hier is die skakels na die ander twee reekse:

https://algoagemeenskapskerk.wordpress.com/2017/04/05/jeug-begin-die-reis/

https://algoagemeenskapskerk.wordpress.com/2017/04/06/jeug-reeks-3-om-jesus-te-volg/

 

 

 

 

 

3 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s